divendres, 19 de setembre del 2008

ENS HA DEIXAT ANTONIO ESTEVAN, FUNDADOR DE XÚQUER VIU I DE LA FUNDACIÓ NOVA CULTURA DE L’AIGUA

Aquesta matinada ens ha deixat Antonio Estevan.

Antonio Estevan fundador de Xúquer Viu i membre destacat de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua va ser una persona clau en l’impuls de les propostes de la Nova Cultura de l’Aigua al País Valencià.

Contribuïdor importantíssim de la mobilititat i el transport sostenible es va bolcar des de 2003 en lluitar contra la sobrexplotació del Riu Xúquer per aconseguir la seua plena recuperació, contribuint de manera notable als esforços que aquests darrers anys s’han dedicat al Xúquer i que ha significat un autèntic canvi social.

Va ser fundador de Xúquer Viu i formava part de la seua Junta Directiva. En el conflicte del transvasament Xúquer-Vinalopó, fortament contestat des de la Ribera i altres comarques valencianes en el seu projecte original, va ser la persona clau que possibilità la modificació del projecte, amb la cancel·lació del planificat a la presa de Cortes de Pallàs (a 100 km de la desembocadura) i el seu trasllat a la Marquesa, a tan sols 3 km de la desembocadura.

Antonio Estevan persona compromesa social i ecològicament es va recórrer la geografia valenciana, donant xerrades i organitzant reunions que van permetre la presa de consciència de nombroses persones cap als problemes de l’aigua i la necessitat de canviar la seua gestió.

La prestigiosa Fundació "Ecología y Desarrollo", que és un referent molt important en temes de mediambient li va concedir al passat mes d’agost el premi "Desarrollo Sostenible 2008" a Antonio Estevan, que malhaurdament no podrà replegar.

Però no sols com científic i intel·lectual, sinó com a persona Antonio Estevan deixa un buit immens entre totes les persones i entitats que li conegueren i li tractaren.

Des de Xúquer Viu volen manifestar el nostre condol més profund per la pèrdua d’un amic que ha sigut el nostre mestre. Gràcies, Antonio, per la teua generositat i compromís.

Descanse en pau Antonio Estevan.

NOTA: El funeral tindrà lloc demà dissabte a les 16:30 de la vesprada al Tanatori de Dénia. (Carretera Ondara-Dénai 2a redona) on es procedirà a donar lectura a uns textos en la seua memòria.