diumenge, 23 de novembre de 2008

I MOSTRA DE PINTURA D'AUTORS LOCALS

Per primera vegada es pot contemplar a l’Alcúdia de Crespins, la I MOSTRA DE PINTURA d’autors locals, que s’inaugurà el passat dissabte 22 de novembre, organitzada per l’associació cultural “La Garrofera”, i on s’han reunit les obres de vint-i-dos artistes i aficionats de la localitat. Tal i com va expressar el seu president, Antoni Rico al seu inici, “l’objecte de la nostra entitat en aquesta mostra és donar a conèixer l’afició per la pintura que hi ha al nostre poble i publicitar el treball de gent que, o bé s’inicia en les arts plàstiques, o bé ja té un reconegut prestigi en aquest camp”.
Les obres exposades, de diferents formats i tècniques, són una bona oportunitat per apropar-nos a la pintura com a mitjà d’expressió. L’espectador pot sentir-se identificat, en els motius que s’hi reprodueixen, siga pels indrets que reconeixeran com a propis perquè formen part del nostre patrimoni paisatgístic local, siga pels moments intimistes o de reflexió, molt d’agrair en una societat on el temps és difícil de trobar.
La presència de la majoria d’autors en l’acte d’inauguració va permetre al públic assistent poder conversar amb familiaritat sobre l’art i la creativitat i entendre’ls com una eina que pot estar a l’abast de tothom: només cal decidir què volem fer, què ens agrada i deixar-nos portar, sense prejudicis.
Aquesta mostra, que tindrà continuació en properes edicions i té la intenció de consolidar-se en el seu àmbit, podrà visitar-se des del dilluns 24 fins al dissabte 29 de novembre, de 18 a 20 hores, a la Sala Generalitat de la Biblioteca Pública Municipal de l’Alcúdia de Crespins.