dimecres, 10 de juny de 2009

"LA GARROFERA" AMB LA PLATAFORMA CONTRA EL MACROABOCADOR DE LLANERA

Des de l’associació ecocultural “La Garrofera” de l’Alcúdia de Crespins donem suport a aquesta Plataforma Cívica i volem manifestar la nostra oposició frontal al MACROABOCADOR DE LLANERA DE RANES per les raons següents:
1. L'elecció d'aquest emplaçament, deixant de banda la resta de terrenys considerats aptes dins de l'Àrea de Gestió, no està justificada per motius tècnics ni econòmics, ja que incompleix el criteri fonamental de Proximitat a l'Origen de Producció de Residus (el 70% de la producció de residus procedeix de les comarques de La Vall d’Albaida i La Safor).
2. Evidenciar que, enfront del que alguns presumeixen, NO EXISTEIX ACCEPTACIÓ SOCIAL, NI MUNICIPAL en les localitats de La Costera i La Canal per a acollir el MACROABOCADOR per a 500.000 habitants, ocupant 300 fanecades i entre 2 i 5 km d’Estubeny, Anna, Énguera, l’Alcúdia de Crespins, Cerdà, Llanera, Rotglà, Canals,Torrella, Sallent i Xella.
3. Tal i com contempla la Llei 10/1998, les Entitats Locals tenen la possibilitat d’elaborar els seus propis plans de gestió de residus urbans i, en aquest cas, fem una crida a les mateixes perquè defensen la creació d’abocadors raonables per a les comarques centrals anomenades al punt 2.
4. Lamentem igualment que, en contra de les Directives Comunitàries actuals, el Pla no fixe objectius ni de Prevenció, ni de Reducció de Residus.