dimecres, 23 de març de 2011

PAS a PAS: "La Creu del Cardenal" (Alzira)


DIUMENGE, 27 DE MARÇ DE 2011
Eixida: a les 8,45 h., des de la Plaça Jaume I. Tornada: a mig dia.
Aquesta ocasió visitarem la veïna comarca de la Ribera, amb la bonica pujada a la Creu del Cardenal, el cim més representatiu de tots els que tanquen la Vall de la Murta, que forma  part de la Serra de Corbera.
Serà una excursió de dificultat moderada, amb una durada total de tres hores aproximadament. Per tant , a migdia podem estar a l’Alcúdia de Crespins.
Anirem per la cara nord del Cavall Bernat, espai natural amb gran valor paisatgístic per la gran quantitat d’espècies vegetals que hi podem trobar, algunes endèmiques d’aquest lloc, i per tant, úniques.
En el trajecte ens trobarem amb el Monestir de la Murta, de l’Ordre dels Jerònims, que manté intacta l’anomenada Torre dels Coloms, la llicència eclesiàstica del qual va ser concedida pel Papa Gregori XI per realitzar el reagrupament dels eremites de la zona, i va arribar a ser visitat fins i tot per Felip II. El monestir està envoltat per un paratge molt acollidor, amb un jardí romàntic i un xicotet estany, entre altres elements interessants.
Després de reposar forces amb un merescut esmorzar encararem alguns trams curts de forta pendent per una senda estreta, abans de coronar la Creu del Cardenal, a 533 metres d’alçada, on gaudirem d’unes vistes espectaculars. Caldrà, aleshores, desfer el camí recorregut per tornar al lloc on haurem deixat els cotxes una estona abans.

No t’ho penses més. És la teua eixida d’aquest diumenge.