dimecres, 23 de novembre de 2011

PAS a PAS: "El Buixcarró"DIUMENGE, 27 DE NOVEMBRE DE 2011
Eixida: a les 8 h., des de la Plaça Jaume I. 
Tornada: a mig dia.

Dificultat: longitud aproximada de 8 km. de  dificultat mitjana, d’unes tres hores i mitja per al trajecte d’anada i tornada, al que cal afegir el temps de l’esmorzar, que ens menjarem en la cresta, on ens trobarem uns darrers 100 m. de major dificultat.  És convenient portar botes de muntanya i un bastó per recolzar-se.
Itinerari: anirem a Barxeta primer, i des d’ací ens desplaçarem a Pla de Corrals, on començarem la pujada al Boscarró o Buixcarró, que es troba a 553 m. per  damunt del nivell del mar, al terme municipal de Quatretonda.
Punts d’interès: podrem veure precioses panoràmiques de les comarques de la Vall d’Albaida, la Safor i la Costera, que limiten en Pla de Corrals: el castell de Montesa, el de Xàtiva, El Puig, Vernissa i Santa Anna, diversos pobles de la Ribera Alta i la Vall de Càrcer,etc. Així mateix, durant la pujada, podrem observar la cantera del valorat marbre del Boscarró, en explotació des de temps dels romans, per a construir les cases dels nobles i edificis públics de Saetabis (Xàtiva) i Villa Cornelius (l’Énova).

No t’ho penses més. És la teua eixida d’aquest diumenge.